Цената на природния  газ в Европа при откриването на търговията

...
Цената на природния  газ в Европа при откриването на търговията
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа премина и 1800 щ.д. за 1000 куб. м

Цената на природния  газ в Европа при откриването на търговията във вторник скочи над 1800 $ за 1000 куб. метра за първи път от началото на октомври, сочат данните от лондонската борса ICE.

Цената на януарския фючърс в хъба TTF в Нидерландия се усили до 1803 $ за 1000 куб. м, или 154.35 евро за МВтч (изхождайки от настоящия обменен курс на еврото към $, цената на ICE е показана в евро за МВт).

" Газпром " още веднъж не резервира потенциал за пренос на природен газ през Полша по газопровода Ямал - Европа за 21 декември. В резултат, през днешния ден сутринта физическият поток на газа по газопровода в Германия е спрял.

" Газпром " също по този начин не е резервирал спомагателен потенциал по транзита  на природен газ през Украйна за януари. 

Украйна има проекти да попречи за стартирането на " Северен поток - 2 "

Украйна е създала проект с юридически стъпки, чиято цел е да попречи на стартирането в употреба на " Северен поток - 2 ". Това е съобщил шефът на " Нафтогаз Украйна " Юрий Витренко.

Витренко отбелязва още, че Киев поставя " най-много старания " в противодействието на стартирането на " Северен поток - 2 ". Той счита, че посредством, включително и на дейностите на украинската страна, " е станало допустимо да се отсрочи дострояването на този водопровод с повече от година ". " Това също по този начин е резултат и от нашето съдействие с американските и европейските сътрудници ", разяснява той. Освен това, Витренко припомня, че " Нафтогаз " е обвързван с процедурата по сертификация на оператора на " Северен поток - 2 ".

Лондон обмися създаването на нови залежи в Северно море

Правителството на Англия е обнародвало вероятните условия за асимилиране на нови нефтогазови залежи в Северно море, " с цел да се отстрани зависимостта от импорта ", като се отчита  съвместимостта на тези дейности с поетия курс в региона на климатичните промени. Това оповестява във вторник вестник The Times.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР